• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
5

گلیم عصاره هنری دستان توانمند و خلاق مردم سمیرم است

  • کد خبر : 18493
  • 14 مرداد 1402 - 10:49
گلیم عصاره هنری دستان توانمند و خلاق مردم سمیرم است
سیناخبر- مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم گفت: گلیم، یکی ازمعروفترین صنایع دستی شهرستان سمیرم است که دستان خلاق هنرمندان این دیار به آن رونقی دوباره بخشیده است.

به گزارش روز شنبه سیناخبر سعید سلیمانیان گفت: گلیم، یکی ازمعروفترین صنایع دستی شهرستان سمیرم است که دستان خلاق هنرمندان این دیار به آن رونقی دوباره بخشیده است.

سلیمانیان افزود:  شهرستان سمیرم در جنوب استان اصفهان از جمله شهرستان‌هایی است که ظرفیت‌های بالایی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارد و در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی در این دو حوزه داشته است.

وی گفت:متولیان امر توجه خاصی به توسعه گردشگری و صنایع دستی داشته و این امر با شناسایی هنرمندان و حمایت از آنان زمینه اشتغال، تولید و افزایش درآمد مردم در روستا‌ها را فراهم کرده است.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم تصریح کرد: از مهم‌ترین صنایع دستی این شهرستان که قدمت دیرینه‌ای دارد و موفق به کسب مهر یونسکو شده است، انواع نمد سنتی و بافته‌های داری از جمله گلیم است.

سلیمانیان خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر انواع بافته‌های داری خصوصا بافت انواع گلیم در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف با تکنیک‌های خاص توانسته جایگاه ویژه‌ای در بین صنایع دستی این شهرستان باز کند و هنرمندان این دیار با دستان خلاق خود بافت‌های بی‌نظیری را تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

وی افزود: نگاه ویژه به این صنایع دستی که دستان پرتوان هنرمندان ایل بزرگ قشقایی نقش بسزایی در تولید آن دارد باعث شده یکی از روستا‌های این شهرستان بنام مهرگرد در بخش وردشت به روستای ملی بافت‌های داری از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزیده شود.

زینب و فاطمه خانبازی خواهران هنرمند و خلاقی هستند که در حوزه بافته‌های داری ، به خصوص بافت انواع گلیم با تکنیک‌های متفاوت دارای مهارت خاصی بوده و در سال‌های اخیر در کنار دیگر هنرمندان نقش بسیار موثری در توسعه و پیشرفت این صنایع دستی در این شهرستان داشته‌اند.

این هنرمندان برجسته روستای ملی مهرگرد که از عشایر بزرگ ایل قشقایی هستند این هنر را از کودکی نزد مادر خود و بزرگان ایل فرا گرفته و از همان کودکی علاقه وافری به یادگیری و بافت این نوع صنایع دستی که نشان از هویت و فرهنگ مردمان این دیار و قوم قشقایی است داشته‌اند.

زینب خانبازی در این‌باره می‌گوید: تجربه‌ای حدود بیست و سه ساله در رشته گلیم‌بافی دارد و در این مسیر با سختی‌های فراوانی مواجه بوده که با پشتکار، تلاش و صبوری پشت سرگذاشته است.

وی در حال حاضر مربی و تولید کننده برجسته‌ای در این حوزه است و افتخارات بزرگی را در این زمینه کسب کرده و توانسته رونق خاصی به این هنر در سال‌های اخیر ببخشد.

کسب نشان یونسکو، کسب چهار نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، کسب نشان همای زرین صنایع دستی از جمله افتخارات زینب خانبازی است.

میزان تولید گلیم در شهرستان سمیرم بیش از ۶ هزار متر است که عشایر بخش وردشت سهم بیشتری در تولید آن دارند و بیش از دو هزار نفر بافنده فعال در این شهرستان فعالیت دارند.

قیمت گلیم با توجه به نوع تکنیک و مواد اولیه و درشت بافت و ریز بافت بودن متفاوت است، بیشتر استان‌ها خریدار سبک گلیم سمیرم هستند. صادرات گلیم سمیرم به کشور‌های حوزه خلیج فارس و کشور‌های عربی و گلیم‌های خاص به آلمان و کشور‌های اروپایی به صورت چمدانی یعنی از طریق مسافران انجام می‌شود.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=18493

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.