• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
11

۱۴ تن سمنوی سنتی شهرضا طبخ و توزیع شد

  • کد خبر : 5726
  • 12 فروردین 1398 - 11:32
سیناخبر- رییس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان شهرضا گفت: به مناسبت گرامیداشت ١٢ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران و تولد سردار شهید حاج محمد ابراهیم همت 14 پاتیل سمنوی سنتی شهرضا برای پنجمین سال متوالی در جوار حرم مطهر امامزاده شاهرضا(ع) طبخ و توزیع شد.

به گزارش سیناخبر فرهاد عرب تصریح کرد: در این مراسم ۱۴ پاتیل سمنو به نیت ۱۴ معصوم و نذر پنج تن آل عبا وحضرت فاطمه زهرا (س) طبخ شد.

عرب افزود: این آیین کاملا به صورت مردم انجام شده و از سال های اول بایک پاتیل سمنو شروع شده و اکنون به علت استقبال مردم به ۱۴پاتیل رسیده است.

وی گفت:با گذشت بیش از هزار سال پخت سمنوی سنتی در شهرضا همچنان پا برجا است.

رییس اداره اوقاف شهرضا با بیان این که کار پخت سمنوی سنتی از صبح روز ۱۱فروردین ماه شروع شده افزود : برای پخت سمنو از مراحل آغازین آن تا زمانی که پخته شود می‌توان عشق و علاقه به خاندان اهل بیت (ع) و حضرت فاطمه (س) را مشاهده کرد.

برای پخت سمنوی سنتی شهرضا پس از روشن کردن آتش با هیزم یا گاز آب را در پاتیل مسی ریخته تا گرم شود سپس آردها را کم کم در پاتیل ریخته و حدود ۱۶ ساعت بدون اضافه کردن موادی پخته می شود.

حدود ۱۲ ساعت بعد از شروع کار، مخلوط آب و آرد خمیر گونه شده و در اصطلاح قرمز می شود که در این موقع مقداری آب به آن اضافه می کنند تا رقیق شده و به جوش آید.

این کار به شربت دادن معروف است و هر استادی با توجه به شرایط پخت ممکن است در طول ۱۸ ساعت اولیه پخت، چند بار این کار را تکرار کند.

عمل قرمز کردن برای قهوه ای شدن رنگ سمنو انجام تا خوش رنگ شود و پس از حدود ۱۸ ساعت پخت، آتش خاموش شده و سمنو در پاتیل مسی حدود شش ساعت به حالت دم انداختن می ماند و صبح روزدوازدهم فروردین ماه  سمنو آماده توزیع و استفاده است.

در پخت سمنوی سنتی شهرضا غیر از آب و آرد از مواد دیگری استفاده نمی شود و علت شیرینی آن آرد جوانه گندم و علت رنگ قهوه ای آن سرخ کردن سمنو است.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=5726

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.