سوپ چغندر روسی یا بورچچ با گوشت گاو، کلم، هویج، سیب زمینی، پیاز و چغندر تهیه میشود. در صورت تمایل میتوان شلغم و سایر سبزیجات ریشه ایی را اضافه کرد. برای آموزش طبخ این غذای مقوی با ما همراه باشید.
مواد لازم: برای ۶ وعده برای استاک قلم گاو
۱۳۶۵ گرم قلم با گوشت گاو
۸ فنجان آب سرد
۱ عدد پیاز بزرگ، درشت خرد شده
۱ عدد هویج بزرگ پوست کنده و درشت خرد شده
۱ ساقه کرفس خرد شده
کمی برگ بو، ساقه جعفری، دانه فلفل سیاه برای طعم دار کردن
مواد لازم: برای سوپ
۴۵۵ گرم چغندر پوست کنده
۱/۴ کلم بزرگ خرد شده
۲ عدد سیب زمینی بزرگ (پوست کنده و نازک)
۲ عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری شکر
۳ عدد هویج بزرگ پوست کنده
نمک و فلفل به میزان لازم
خامه ترش و کمی شوید تازه خرد شده
برشهای لیمو برای طعم و مزه
مواد لازم: برای کوفته
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
۱/۲ فنجان شیر
۱ تخم مرغ بزرگ زده شده
۱ فنجان آرد همه منظوره
۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
۱ قاشق چایخوری رازیانه
فلفل به میزان لازم
طرز برای تهیه آب گوشت گاو:
گوشت گاو و آب را در قابلمه با حرارت متوسط ترکیب کنید. بجوشانید، حرارت را کم کنید و به آرامی بپزید، تا زمانی که دیگر ناخالصیها ظاهر نشود، حدود ۳۰ دقیقه
پیاز، هویج، کرفس، کمی برگ بو، ساقه جعفری، دانه فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید و داخل قابلمه بریزید. گذاشته بجوش بیاید و به مدت ۱ ساعت یا تا زمانی که گوشت از استخوان بیفتد، روی آن آب اضافه کنید و در صورت لزوم آب اضافه کنید.
برگ بو، ساقه جعفری، دانه فلفل سیاه را از سوپ خارج کرده وگوشت گاو را در یک کاسه گذاشته از استخوان جدا کنید و به اندازه لقمه خرد کنید و کنار بگذارید. مواد را از صافی تمیز رد کرده و روی سبزیجات فشار دهید تا بیشترین طعم را بدست آورید. سبزیجات را دور بریزید.
طرز تهیه سوپ:
چغندر و هویج را در آب گوشت بریزید و گذاشته تا حدود ۴۵ دقیقه بپزد. آبگوشت را بردارید، بگذارید خنک شود و سپس چغندر را درشت خرد کنید. کنار بگذارید.
در حالی که چغندر و هویج در حال خنک شدن هستند، کلم، پیاز، و سیب زمینی را به آبگوشت اضافه کنید. دوباره جوشانده و ۲۰ دقیقه روی آن را بپوشانید، تا زمانی که نرم شود. چغندر و هویج، رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل را اضافه کنید تا مزه دار شود. اگر با بخواهید از کوفته خمیری استفاده کنید در این مرحله اضافه و سرو میکنید.
طرز تهیه کوفته کویر:
در یک کاسه کوچک، آرد، بکینگ پودر، نمک و دانههای قره قیر را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه جداگانه، شیر و تخم مرغ زده شده را با هم مخلوط کنید. به مخلوط آرد اضافه کنید و با چنگال مخلوط کنید تا یک خمیر سفت و چسبناک حاصل شود. با استفاده از یک قاشق غذاخوری یا یک قاشق کوچک کوکی، خمیر را به سوپ در حال جوشیدن اضافه کنید.
روی آن را بپوشانید و اجازه دهید ۵ دقیقه بخارپز شود. کوفتهها را برگردانید و ۵ دقیقه دیگر روی آن را بخارپز کنید. گوشت گاو پخته شده را به سوپ اضافه کنید و آن را گرم کنید. در صورت تمایل در یک کاسه گرم با خامه ترش، شوید تازه و یک برش لیمو سرو کنید.
طرز تهیه آش لبو یا چغندر قرمز؛ یک غذای مقوی برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
لبو خواص ضد سرماخوردگی و آنفولانزا دارد و معمولا در فصل زمستان تهیه میشود.
مواد لازم: برای ۴ نفر
۱۰۰ گرم رشته آش
۲ عدد چغندر خام یا پخته شده
۳ قاشق غذاخوری نخود
۳ قاشق غذاخوری لوبیا
۳ قاشق غذاخوری عدس
۲ قاشق غذاخوری گشنیز ساطوری خرد شده
۲ قاشق غذاخوری جعفری ساطوری خرد شده
۲ عدد پیاز
۱ قاشق مربا خوری آرد سفید (اختیاری)
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نعناع داغ به مقدار دلخواه
کشک به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
نخود، لوبیا و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. بعد هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرف جدایی قرار دهید. البته میتوانید همه حبوبات را با هم در قابلمه بریزید و با هم بپزید، ولی اگر به صورت جدا بپزید مطمئن خواهید بود که همه حبوبات کاملا پخته شدهاند و از طرف دیگر موقع آشپزی وقتتان کمتر گرفته میشود.
در ظرفی دیگر، لبوها را پوست کنده و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخته و خنک شدند، آنها را به صورت نگینی خرد یا رنده و برای پخت چغندر از زودپز هم استفاده کنید.
در یک قابلمه متوسط حبوبات و لبوی پخته را همراه با آبِ لبو بریزید و اگر حبوبات هنوز خام است، به آنها مقدار بیشتری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا پخته شود بگذارید مواد آش به همراه آبِ لبو چندتا قل بخورد تا خوب جا بیفتد. جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید. رشته آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و طعم هماهنگی پیدا کنند.
طرز تهیه: نعناع داغ
مقداری روغن را در یک شیرجوش دستهدار بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن میشود.
روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید علت انتخاب ظرف دستهدار همین است که بهراحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید. به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.
در حین پختن آش لبو، نعناع داغ، نمک و فلفل و قرهقروت را هم اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا آش به خوبی پخته شده و کاملا جا بیفتد، بعد از اینکه قرهقروت حل شد و آش طعم پیدا کرد، آش شما آماده شده است و میتوانید آن را سرو کنید.
فوت و فنهای آش
آش شما با رشته لعاب نداد یا مقدار لعاب آن کم بود بهتر است کمی آرد سفید به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا لعاب بیندازد.
میتوانید مقداری کشک سابیده را به آش خود اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
آش لبو، هم به صورت ترش و هم به شکل ملس پخته میشود و بسته به سلیقه خودتان میتوانید به میزان دلخواه قرهقروت یا کشک استفاده کنید.