گاهی اوقات والدین از داشتن فرزندان حرف گوش نکن و بی ادب، خجالت زده میشوند. به همین دلیل والدین سرکشی را رفتار بدی میدانند و سعی میکنند کودک را با نتایج منفی آن آشنا کنند. در این مطلب نکاتی برای جلوگیری از سرکشی کودکان آورده شده است.
خطر آسیب: مطمئن شوید که کودک شما نمیتواند در خشم بی اندازه اش به خود آسیب برساند.
تماس فیزیکی: برخی از کودکان وقتی به آرامی در آغوش گرفته میشوند، عملکرد خوبی دارند. تماس فیزیکی و پیام “من با تو هستم، دوستت دارم” اجازه میدهد تا سریعتر آرام شود.
بدون اجبار: اگر فرزندتان نمیخواهد نگه داشته شود، او را مجبور نکنید.
انتظار: در هنگام عصبانیت با کودک خود صحبت نکنید. این کاملا بی فایده است! صبر کنید تا آرام شود.
نفس بکشید: در صورت امکان آرامش خود را حفظ کنید. آرام باش. فریاد نزن، سرزنش نکن، صبرت را از دست نده.
عصبانیت را نمایشی نکنید: اگر زیاد به خشم و عصبانیت توجه نکنید، اغلب به سرعت تمام میشود. خودتان را به خاطر عصبانیت سرزنش نکنید یا آن را شخصی نگیرید.
کودک سرکش
آماده باشید: بسیاری از شیوعها در شرایطی بروز میکنند که کودکان خسته، گرسنه یا سرگردان هستند. پس با کودک گرسنه به خرید نروید، لباسهای روز بعد را بعد از شام با هم بچینید و انتخابها را هنگام غذا خوردن و بازی کاهش دهید.
آرامش را به شب بیاورید: به تشریفات شبانه پایبند باشید و مطمئن شوید که فرزندتان به اندازه کافی بخوابد. هر دوی اینها به جلوگیری از عصبانیت اواخر شب کمک میکند. اگر برخی فرآیندها همیشه یکسان باشند، کودکان به سرعت یاد میگیرند که مبارزه با آنها فایدهای ندارد.
قوانین قابل اعتماد: اگر قوانین قابل اعتمادی تنظیم کنید و به آنها پایبند باشید، این قاب ثابت به رفتار کودک شما کمک میکند. حتی به این فکر نباشید که محدودیتها را در اینجا جابجا کنید.
حواس پرتی: کودکان کم سن در برخی موقعیتها به راحتی حواسشان پرت میشود. پس آنها را به خاطر این رفتارشان سرزنش نکنید. سرزنش شما باعث عصبانیت فرزندتان میشود.