• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
25

 از کارگاه‌های نمدمالی در سمیرم حمایت می شود

  • کد خبر : 5994
  • 18 خرداد 1401 - 11:01
 از کارگاه‌های نمدمالی در سمیرم حمایت می شود
سیناخبر- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم گفت: نمد این شهرستان از کیفیت بالایی برخوردار است و عرضه آن در طرح و رنگ‌های متنوع مشتری‌پسند در این فصل، رونق بیشتری دارد.

به گزارش روز چهارشنبه سیناخبر سعید سلمانیان اظهار کرد: نمدمالی و استفاده از نمد در این خطه کوهستانی و سردسیر از گذشته‌های دور مرسوم بوده و هنوز هم تعداد محدودی کارگاه نمدمالی فعال در شهرستان داریم.

به گفته سلمانیان سن و سال فعالان باقی مانده این هنر زیبا و کهن بالا رفته و به دلیل اینکه نمدمالی توان و قدرت بدنی بالایی نیاز دارد، برخی جوانان این کار را ادامه داده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: این فصل و با رفت و آمد گردشگران به سمیرم فروش محصولات بومی و صنایع دستی فروش بیشتری دارند و نمد را هم به عنوان یک هنر تزیینی و هم به عنوان پوشش یا زیرانداز خریداری می‌کنند.

رییس اداره میراث فرهنگی سمیرم با بیان اینکه نمدمالی صنعت هنری کاملاً طبیعی است، ادامه داد: اولین ماده اولیه مورد نیاز برای تولید نمد، پشم گوسفند است که باز در این فصل با ورود عشایر و دام های فراوان آنها به ییلاق به وفور دست یافتنی است.

سلمانیان خاطر نشان کرد: طبیعی است که اگر نمدمال از رنگ‌ها و طرح‌های متنوع، شاد و خلاقانه در اثر خود بهره ببرد مشتری نیز بهتر از کار او استقبال خواهد کرد.

وی گفت: امروزه تعداد زیادی فروشگاه عرضه گلیم، جاجیم، گبه و نمد در شهر سمیرم و سایر شهرها و روستاهای این خطه از جمله روستای مهرگرد از توابع بخش وردشت فعال هستند و رونق دارند.

به گفته این مسئول، غیر از نمدمالی که قدرت بدنی مردانه می‌خواهد، سایر هنرهای دستی مثل قالی، گلیم و جاجیم توسط زنان هنرمند روستایی، شهری و عشایری تولید و وارد بازار فروش می‌شوند.

سلمانیان تصریح کرد: امروزه علاوه بر زیرانداز و روکش صندلی، تن‌پوش‌های نمدی، زیرمنقلی، کف‌پوش، کلاه، تابلوهای تزیینی نمدی و پادری نیز توسط نمدمال‌ها تولیدمی‌شوند و مشتریان خاص خود را دارند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم به حمایت‌های این اداره از هنرمندان صنایع دستی اشاره کرد و افزود: تعدادی از فعالان این بخش هنری کارت و گواهی صنایع دستی دارند که شماری از آنها از تسهیلات این اداره استفاده کرده‌اند و متقاضیانی هم که طرح و فعالیت خاصی دارند می‌توانند درخواست خود را به معاونت صنایع دستی ارائه کنند.

 تا پیش از دهه نود، حدود ۵۰ کارگاه نمدمالی در سمیرم فعال بود که به مرور کمتر شدند. امروزه سه کارگاه نمدمالی در شهر سمیرم فعال است و بیشترین فروش آنها به استان فارس اختصاص دارد.

نمد که به اصطلاح نسج نابافته است، با اینجاد رطوبت، فشار و حرارات درست می‌شود. ساخت و پرداخت نمد بر اساس دو خاصیت جعدیابی و پوسته‌ای شدن پشم انجام می‌شود و زمانی که پشم در حرارت مرطوب مجعد شده و الیاف آن درهم می‌روند، پوسته‌ها نمی‌گذارند الیاف دوباره از هم باز شوند.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=5994

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.