• امروز : شنبه - ۳ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 24 May - 2025
1

آزادسازی خرمشهر، حاصل هم‌افزایی ارتش، سپاه و بسیج مردمی بود

  • کد خبر : 34569
  • 03 خرداد 1404 - 12:12
آزادسازی خرمشهر، حاصل هم‌افزایی ارتش، سپاه و بسیج مردمی بود
سیناخبر- فرمانده گروه ۲۲ توپخانه نزاجا در شهرضا گفت: آزادسازی خرمشهر در عملیات بیت‌المقدس، حاصل هم‌افزایی ارتش، سپاه و بسیج مردمی بود.

امیر سرتیپ دوم ستاد عبدالله کیان‌نژاد، فرمانده گروه ۲۲ توپخانه نزاجا در شهرضا با گرامیداشت سوم خردادماه اظهار داشت: سوم خرداد سال ۱۳۶۱ یادآور یکی از حماسی‌ترین روزهای تاریخ ایران در ۲۰۰ سال گذشته است.

 وی افزود: در فاصله این دو قرن به جز «آزادسازی خونین‌شهر» هیچگاه پیش نیامده است که شهری از مام وطن جدا شده و با استفاده از قدرت نظامی به دامن آن برگشته باشد.

امیر کیان‌نژاد گفت: حماسه آزادسازی خرمشهر نماد وحدت، همبستگی و مقاومت ملی ملت ایران در برابر تجاوز دشمن بعثی بود و ارتش جمهوری اسلامی ایران نقش‌برجسته‌ای در کنار نیروهای مردمی و بسیج در این پیروزی تاریخی ایفا کرد.

فرمانده گروه ۲۲ توپخانه نزاجا در شهرضا تصریح کرد: عملیات بیت‌المقدس آخرین حلقه از زنجیره استراتژی نظامی جمهوری اسلامی ایران با عنوان آزادسازی مناطق اشغالی (در استان خوزستان) محسوب می‌شد. آنچه که جایگاه این عملیات را در استراتژی مزبور نمایان می‌ساخت، دستیابی به هدف استراتژیک خرمشهر بود. این هدف در میان اهداف تصرف شده توسط ارتش عراق اهمیت خاصی داشت.

امیر کیان‌نژاد بیان کرد: عراق با تکیه ‌بر اشغال خرمشهر، آن را اهرم بسیار مناسبی برای اعمال فشار به جمهوری اسلامی در صورت آغاز مذاکرات صلح می‌دانست و ایران آزادسازی این شهر را سمبل تحمیل اراده سیاسی خود بر متجاوز و اثبات برتری نظامی تلقی می‌کرد. به همین دلیل، نتیجه و سرانجام عملیات بیت‌المقدس برای هر دو کشور امری حیاتی و سرنوشت‌ساز بود

فرمانده گروه ۲۲ توپخانه نزاجا در شهرضا ادامه داد: فتح خرمشهر، مهم‌ترین دستاورد عملیات بیت‌المقدس و نقطه عطف تاریخ جنگ هشت‌ساله ایران عراق محسوب می‌شود.

وی افزود: در این عملیات موفقیت کامل استراتژی آزادسازی سرزمین‌های اشغالی در جنوب تأمین شد و برتری نظامی ایران بر عراق مورد تأیید کارشناسان و تحلیل‌گران مسائل نظامی قرار گرفت. اگرچه محافل خبری دنیا کوشش کردند تا شکست‌های ارتش عراق را تحت عنوان و پوشش عقب‌نشینی عراق به مرزهای بین‌المللی توجیه کنند اما باز هم این مسئله موجب نادیده‌گرفتن برتری ایران در جنگ نشد.

امیر کیان‌نژاد خاطرنشان کرد: این شکست در کنار شکست‌های قبلی ارتش عراق موجب انفعال نظامی فرماندهان و نیروهای عراق در جنگ شد و این روحیه تا مدت‌ها در میان آنان دیده می‌شد. رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران، با شجاعت و دلاوری در این عملیات حضور داشتند و نقش تعیین‌کننده‌ای در شکست دشمن ایفا کردند.

فرمانده گروه ۲۲ توپخانه نزاجا در شهرضا افزود: ارتش با تکیه‌بر انضباط، آمادگی عملیاتی و بهره‌گیری از تاکتیک‌های دقیق نظامی، در کنار نیروهای مردمی و سپاه، توانست جبهه‌های نبرد را به نفع ایران اسلامی تغییر دهد و دشمن تا دندان مسلح که خیال اشغال کامل جنوب ایران را در سر داشت، با ضربات سنگین نیروهای مسلح کشورمان و رشادت مردم، شکست سختی خورد.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی خرمشهر گفت: خرمشهر، نماد مقاومت و پایداری ملت ایران بوده و آزادی این شهر، نه فقط یک دستاورد نظامی، بلکه یک پیروزی معنوی و سیاسی در برابر استکبار جهانی بود که نشان داد ملت ایران تسلیم‌ناپذیر است.

امیر کیان‌نژاد بر لزوم انتقال فرهنگ ایثار و مقاومت به نسل جوان تأکید کرد و گفت: سربازان امروز باید بدانند که آرامش و امنیت فعلی کشور، مرهون جان‌فشانی هزاران شهید و جانباز دوران دفاع مقدس است، زنده نگه داشتن یاد و راه آنان، وظیفه‌ای همگانی است.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=34569

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.