• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
12

۳۷۹ هزار اصله نهال در شهرستان شهرضا کاشت می شود

  • کد خبر : 26150
  • 11 بهمن 1402 - 12:47
۳۷۹ هزار اصله نهال در شهرستان شهرضا کاشت می شود
سیناخبر- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهرضا گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین و در راستای انجام تعهدات بین‌المللی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و تعهد شهرستان شهرضا در سال اول کاشت 379 هزار اصله نهال می باشد.

به گزارش روز چهارشنبه سیناخبر محمد باقر رییسی گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در شهرستان شهرضا از تاریخ ۱۱ آذر ۱۴۰۲ در سطح ۵۰ هکتار با استفاده از بذر نهال اسکوپاریا (بادام کوهی)اآغاز شد.

رییسی  بیان کرد: تعهدات شهرستان شهرضا در یکسال اول کاشت ۳۷۹ هزار اصله نهال است که امید داریم این میزان بصورت کاشت بذر درخت اسکوپاریا (بادام کوهی ) در سطح حدود هزار و ۲۰۰ هکتار انجام خواهد شد که تاکنون حدود۵۰ درصد از پروژه با موفقیت انجام شده است .

وی افزود: لزوم اجرای کامل این طرح همکاری و مساعدت همه جانبه دستگاه های اجرایی شهرستان را می طلبد علی الخصوص  در تامین تجهیزات و ادوات مکانیکی لازم که کمبود در این زمینه خود باعث کندی پیشرفت این طرح در شهرستان می باشد  .

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهرضا گفت: میانگین سرانه فضای سبز جنگلی به‌ازای هر نفر در کشور ما نزدیک به ۶ تا ۷ متر مربع است که با اجرای کامل  این طرح  به ۱۵ متر مربع خواهد رسید.

رییسی بیان کرد: بادام کوهی درختی بومی ایران، مقاوم و خوداتکاء است که قابلیت رشد در اکثر محیط‌ها و شرایط کم آبی را دارد.این درخت در تمام خاک‌ها رشد می‌کند ولی خاک‌های آهکی را ترجیح می‌دهد و از خاک‌های با رطوبت بالا و بدون زهکشی آسیب می‌بیند.ارتفاع مناسب برای کاشت این گیاه مقاوم ۸۰۰ تا ۲۷۰۰ متر از سطح دریا است. بارش مطلوب برای بادام کوهی ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلی‌لیتر بوده که متناسب با شرایط نیمه خشک در اکثر مناطق ایران است و به همین خاطر بدون آبیاری و به صورت دیم هم قابلیت زیست و ثمر دهی دارد.

وی گفت: بر اساس تعهدات بین‌المللی، هر کشوری براساس میزان تولید کربن، باید ترسیب یا جذب کربن داشته باشد و یکی از بهترین راهکارها برای این منظور، درختکاری است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهرضا افزود: تشکیل کنوانسیون‌های متعدد محیط زیستی در پی تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی از جمله کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و کنوانسیون تنوع زیستی در دنیا، و این که  این کنوانسیون‌ها تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید کربن و گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند و از این رو کاشت یک تریلیون درخت تا سال ۲۰۳۰ هدفگذاری شده است.

رییسی گفت: بسیاری از کشورها در راستای تعهدات بین‌المللی در بخش درختکاری فعال شده‌اند به طوری که چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کربن، کاشت ۷۰ میلیارد اصله درخت در سرزمین خود را هدفگذاری کرده و تاکنون ۵۰ میلیارد آن را کاشته است.

وی افزود: همسایگان ایران مانند ترکیه ۴.۵ میلیارد اصله درخت در قالب کمپین “تنفس برای آینده” کاشته و قصد دارد ۶.۵ میلیارد اصله درخت دیگر را تا سال ۲۰۳۰ بکارد، پاکستان کاشت ۱۰ میلیارد اصله درخت را تا سال ۲۰۳۰ برنامه ‌ریزی کرده و افغانستان در حال کاشت یک میلیارد اصله درخت است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهرضا گفت: ایران با داشتن صنایع پرکربن بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ رتبه هفتم تولیدکننده کربن و رتبه ۴۲ تا ۴۵ ترسیب کربن را دارد و فاصله این دو باید کم شود، در قالب این طرح قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال با مشارکت مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد و صنایع تولید و کاشته شود.

رییسی گفت: رهبر انقلاب نیز پس از کاشت نهال‌ها در سخنانی درباره علت کاشت سه نهال به شعار امسالِ روز درختکاری با عنوان «هر ایرانی سه نهال»، اشاره کردند و گفتند: اگر بر اساس شعار انتخاب شده، هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=26150

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.