به گزارش سیناخبرمراتع ییلاقی این روستا که در طول سال میزبان رمهداران، عشایر و دامداران آن و سیر مناطق است، از گردنه «گلگریان» در شمال روستا و تا کوه «سلطانخلیل» در جنوب و تا امتداد مزرعه «قلیآباد» در شرق و از طرف غرب تا جاده شوسه اسفرجان و قسمت شرق رودخانهای منشعب از «زرچشمه»، ادامه دارد.
سفالینهها و آثار تاریخی برجای مانده همچون کاروانسرای عباسی و دیگر شواهد موجود، نشان میدهد که امینآباد سابقهای دیرینه و کهن دارد.
به گفته ساکنان محلی، در جنوب شرقی این روستا منطقهای قرار دارد به نام «چشمهقلی آباد» که در آن، اسکلت مردگانی به دست آمده است با قامتهای بلند که طول اندامشان تا ۲.۵ متر و بیشتر با سرهایی به بزرگی توپ بسکتبال، کشف شده است.
در این روستا قلعهای قرار دارد که در دو دوره زمانی ساخته شده است. نخست، قلعهای است که بقایای هشت برج آن باقی مانده و در زمان اردشیر ساسانی ساخته شده است. به استناد منابع تاریخی، اردشیر بابکان برای تصرف کرمان از کنارکوه دنا به طرف سمیرم حرکت کرده است، پس از عبور از سمیرم در این روستا اطراق کرده و همین رویداد زمینه صدور دستور ساخت دژی در این منطقه شد که ساخت آن دو سال به درازا کشید.
ساکنان منطقه در قسمت بیرونی و در ضلع شمالی این دژ سکونت داشتند تا اینکه در عهد حکومت سامانیان به سال ۳۳۰ هجری قمری، «جیهانی»، وزیر «امیر نصر سامانی» فرمان ورود مردم به داخل قلعه را صادر میکند.
این قلعه در قرن هفتم هجری و در زمان یورش امیر مبارزالدین محمد مظفری به شهرضا، خسارات فراوان دید. پس از آن تیمور گورکانی که برای سرکوبی سپاه سلطان منصور مظفری به این منطقه وارد شد، کشت و زرع مردم را تخریب کرد.
ویرانی ناشی از حملات مختلف به این منطقه همچنان تا عهد قاجاری ادامه داشت تا اینکه در این زمان، قلعه دیگری در مجاورت آن ساخته شد.
بهترین محصولات روستادرگذشته پنبه وانگوروغلات بوده است که غلات وانگورهمواره درزمین های کشاورزی کشت می شود.
تا اوایل سلطنت پهلوی دوم بافندگی وریسندگی ازکارهای پررونق زنان روستابود.محصولات پنبه ای مانندپارچه جین ودبیت وروال گیوه که ازبهترین محصولات بافتنی بود.
بافتن انواع خورجین وفرش ازدیگرمحصولات دست بافت این روستا بوده است./ سلیمان میرزا علیان