به گزارش روز یکشنبه سیناخبربابک بهفروز با اعلام ثبت اختراع «آجر سبز ژئوپلیمری بهبودیافته با الیاف مقاوم در برابر حرارت» با همکاری بهنام زهتاب گفت: با توسعه روزافزون صنایع، توجه به کاهش تولید گازهای گلخانهای از اهمیت ویژهای در مقایسه با گذشته برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان ادامه داد: یکی از صنایع آلاینده در جهان، تولیدات سیمان و آجر است که به ازای تولید هر تن آجر و سیمان، مقدار قابل توجهی دی اکسید کربن را وارد هوا میکند.
وی اظهار کرد: ساخت و ثبت اختراع «آجر سبز ژئوپلیمری بهبودیافته با الیاف مقاوم در برابر حرارت» با توجه ویژه به استفاده از ضایعات و استفاده از فعل و انفعالات ژئوپلیمری، تلاش دارد که آجر را بدون نیاز به حرارت و استفاده از سیمانهای موجود با تکیه بر مصرف پودر کاشی ضایعاتی تولید کند و از طرفی با استفاده از الیاف، تاب خمشی ضعیف آجر نیز در این اختراع تا حد قابل قبولی بهبود یافته است.
مدیر پژوهش و فناوری واحد دهاقان با اشاره به بازار مصرف این نوع آجر، بیان کرد: اختراع آجر سبز ژئوپلیمری بهبودیافته با الیاف مقاوم در برابر حرارت، طرحی است که چند سال گذشته روی آن مطالعه صورت گرفت و وقت زیادی برای ساخت آن صرف شد. ثبت این اختراع در راستای کاربردی سازی مطالعات پژوهشی است.
بهفروز با ترسیم چشمانداز آتی استفاده از مصالح سبز در ایران و جهان بیان کرد: با برنامههایی که برای بازاریابی برای استفاده از این نوع آجر داریم، امیدواریم که با عقد قرارداد با بخش خصوصی در صنعت آجر، این اختراع را وارد فاز اجرایی کنیم و با این فرآیند درآمد پایدار غیرشهریهای و دانشبنیان را برای دانشگاه به ارمغان بیاوریم. امید است با تکیه بر ارتباط با صنعت، این اختراع راه تولید انبوه را پیدا کرده و وارد بازار مصرف شود.