• امروز : شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 17 May - 2025
0

همایش بزرگداشت فردوسی و خیام؛ «از خردورزی تا شاعرانگی» در شهرضا برگزار شد

  • کد خبر : 34475
  • 27 اردیبهشت 1404 - 12:01
همایش بزرگداشت فردوسی و خیام؛ «از خردورزی تا شاعرانگی» در شهرضا برگزار شد
سیناخبر- آئین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام با عنوان «از خردورزی تا شاعرانگی» با حضور دوستداران شعر و ادب فارسی و علاقمندان به حوزه فرهنگ و هنر در شهرضا برگزار شد.

به گزارش روز شنبه سیناخبر در آستانه روز پاسداشت زبان و ادب فارسی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا با همکاری انجمن ادبی استاد آشفته و موسسه فرهنگی هنری سخن سرای سروا آئین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام را با عنوان «از خردورزی تا شاعرانگی » در سینما سرو شهرضا برگزار کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا در ابتدای این همایش پس از خیرمقدم به حاضرین گفت: در شرایط امروز که متأسفانه فضای مجازی جوانان ما را با زبان فارسی بیگانه کرده است، پاسداری از زبان فارسی یک ضرورت است.

مرتضی نادری با اشاره به رسالت دستگاههای فرهنگی در زمینه تحکیم پیوند نسل امروز با زبان و ادبیات فارسی گفت: برگزاری چنین برنامه‌هایی اهمیت پاسداشت زبان نیاکانمان را به ما یادآور می‌شود از این رو اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا، همواره مشوق و حامی چنین برنامه‌هایی است.

در ادامه این همایش سرپرست معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با اشاره به جایگاه حکیم فردوسی و شاعرانی چون سعدی، خیام، حافظ و مولوی در فرهنگ و ادبیات ایران، اظهار داشت: اگر ما یک نقطه قوت و مزیتی نسبت به سایر کشورها داشته باشیم، یقیناً همان حوزه فرهنگ است. فرهنگ عرصه‌ای است که همواره ما می‌توانیم با افتخار سرمان را در میان سایرین بالا نگاه داریم، چرا که فرهنگی داریم که غنای آن بر همگان آشکار است و در همه‌جای دنیا ما را به فرهنگ، ادبیات و مفاخرمان می‌شناسند.

استاد محمدعلی جعفری افزود: بسیاری از کشورها از چنین سرمایه‌هایی نصیبی ندارند و به شیوه‌های مختلف می‌کوشند که این سرمایه را بسازند.

جعفری افزود: در جهان امروز، مسأله اصلی، مسأله هویت است و این مفاخر و سرمایه‌ها می‌توانند یکی از مهمترین منابع هویتی برای نسل‌های جدید باشند.

وی گفت: کتاب شاهنامه به‌تنهایی می‌تواند یک منبع هویتی مهم برای ما باشد. شاهنامه فقط ادبیات حماسی نیست، بلکه یک اندیشه و یک فلسفه است. ما نیازمند مراجعه دوباره به ادبیات گذشتگان‌مان و یادگیری از آنها برای ساختن آینده کشورمان هستیم.

معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش گفت: جای بسیار خوشحالی است که اهالی فرهنگ، ادب و هنر اهمیت چنین سرمایه‌هایی را درک کرده‌اند و در راستای حفظ و نگهداری این سرمایه‌ها تلاش می‌کنند.

گفتنی است همایش«از خردورزی تا شاعرانگی»، شامل برنامه‌های متعدد از قبیل اجرای موسیقی سنتی، نقالی و شاهنامه‌خوانی و رونمایی از کتاب بود.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=34475

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.