مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط
انجیر ۱ کیلوگرم
آب ۲ لیوان
شکر ۷۵۰ گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای انجیر
مرحله ۱: تمیز کردن و خشک کردن انجیر
برای تهیه مربای مجلسی و خوشمزه با انجیر ابتدا انجیرها را تمیز می کنیم و دم های اضافی آن را می گیریم، سپس آنها را به خوبی می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم و کمی صبر می کنیم تا آب اضافی شان خارج شود.
نکته: سایز انجیر
اگر انجیرهای شما کوچک و یکدست هستند می توانید مربای انجیر را به صورت درسته درست کنید، اما اگر می خواهید از انجیرهای درشت استفاده کنید بهتر است انجیر ها را خرد کنید تا در پایان یک مربای انجیر له شده داشته باشید. قطعات انجیر به دلخواه شما می باشد اما سعی کنید انجیرها را خیلی ریز خرد نکنید چون در روند پخت مربا خودشان له می شوند.
مرحله ۲: آماده کردن مواد شربت
در این مرحله شربت مربا را باید درست کنیم؛ برای این منظور ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به طور کامل به جوش بیاید ،سپس شکر را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۳: حل کردن شکر و اضافه کردن انجیر
حالا به آرامی شکر و آب را هم می زنیم تا علاوه بر اینکه شکر به طور کامل حل شود، دیواره های قابلمه شکرک نزند. پس از اینکه شکر به طور کامل در آب حل شد و شربت به غلظت کافی رسید، انجیرها را به آرامی به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۴: بررسی قوام شربت
برای اینکه متوجه شویم شربت به غلظت کافی رسیده است مقدار کمی از آنرا داخل یک قاشق تمیز و خشک می ریزیم، سپس اجازه می دهیم خنک شود. پس از خنک شدن اگر شربت کشدار بود یعنی شربت قوام آمده است.
مرحله ۵: پخت کامل انجیر و اضافه کردن آبلیمو و گلاب
در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم انجیرها بپزند و نرم شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه گلاب را به همراه آبلیمو به قابلمه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله ۶: خنک کردن و بستهبندی مربا
پس از برداشتن مربا از روی حرارت صبر می کنیم تا مربا خنک شده و با دمای محیط یکسان شود. پس از اینکه مربا خنک شد آنرا در یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آنرا محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
اهمیت حفظ شفافیت مربا
هنگام تهیه مربای انجیر، توجه به برخی نکات مهم ضروری است. یکی از این موارد، حفظ شفافیت و جلوگیری از کدر شدن مربا است. این مورد به نظر ممکن است کم اهمیت باشد، اما در واقع می تواند تاثیر بسیار عمیقی بر کیفیت نهایی محصول داشته باشد.
مهمترین دلیلی که باعث کدر شدن رنگ مربا میشود این است که هنگام پخت مربای انجیر، نباید درب قابلمه را بگذاریم. نکته دیگر این است که هنگام جوشیدن انجیرها، باید کفهای سطح آب را جمع کرده و دور بریزیم.
گاهی اوقات ساده ترین سوالات می توانند بیشترین تاثیر را بر نتیجه نهایی داشته باشند، مانند این سوال که آیا باید انجیرها را پوست بکنیم یا خیر؟ وقتی می خواهید مربای انجیر تهیه کنید، این تصمیم می تواند تأثیر بسیار بزرگی بر فرایند و نتیجه داشته باشد.
بعضی افراد ترجیح می دهند که انجیرها را پوست کنند، زیرا فکر می کنند این کار باعث می شود مربای نهایی نرم تر شود. اما یک مشکل مهم وجود دارد: این روش باعث می شود ظاهر مربا کمی تغییر کند. پوست انجیر دارای فیبر های غذایی است که به فرم و استحکام مربا کمک می کند و از این رو، حفظ پوست در تهیه مربای انجیر به زیبایی و براق بودن مربا کمک می کند. بنابراین، اگر ظاهر مربا برای شما مهم است، به هیچ وجه پوست انجیرها را جدا نکنید.
جلوگیری از له شدن انجیرها
برای اینکه مربای انجیر شما پس از پخت له نشود باید از انجیرهایی که پوست شان نازک است یا اینکه ترک خورده است استفاده کنید. بهتر است از انجیرهایی استفاده کنید که کاملا سالم هستند استفاده کنید وگرنه در حین پختن انجیرها می ترکند و له می شوند.