• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
9

صدمات مصرف روان‌گردان‌ها به هیچ وجه قابل جبران نیست

  • کد خبر : 24582
  • 25 آذر 1402 - 11:16
صدمات مصرف روان‌گردان‌ها به هیچ وجه قابل جبران نیست
سیناخبر- مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهاقان گفت: استفاده از مواد مخدر و روان‌گردان صدمات جبران ناپذیری به شخص معتاد، خانواده و جامعه وارد می‌کند که به هیچ وجه قابل جبران نخواهند بود.

به گزارش روز شنبه سیناخبر حجت‌الله تنهایی، در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان اظهار کرد: امروزه اجتماع و به ویژه جوانان در مثلثی که دارای یک ضلع اضطراب، یک ضلع درس و یک ضلع خستگی است قرار گرفته‌اند و با این سه مقوله ارتباط نزدیکی دارند.

تنهایی ادامه داد: یکی از گروه‌های حساس و در معرض اعتیاد، دانشجویان بوده، آمار دقیقی در این باره وجود ندارد؛ اما بر اساس شواهد حدود ۲۰درصد از دانشجویان در خطر ابتلا به آسیب سوء مصرف هستند. مواد مخدر،  مورد سوء مصرف قرار می‌گیرند. کوکائین، ال اس دی، آمفتامین، مت آمفتامین، اکستازی متیل فنیدیت همه از دسته محرک‌ها بوده که انسان با مصرف آنها، انرژی بیشتری می‌گیرد و در اثر مصرف این مواد، خواب کاهش یافته و آگاهی و شور و حال افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: دسته دیگری از مواد برعکس مواد قبل، حالت سستی‌زایی به شخص می‌دهند و دسته‌ای دیگر که به عنوان مواد آرام‌بخش، مورد سوء مصرف قرار می‌گیرند، مواد توهم زا بوده که باعث ایجاد توهم شنوایی و بینایی، ادراکی و هذیان می‌شوند. در ایران عمده محرک‌هایی که مورد سوء مصرف قرار می‌گیرند شامل کوکائین، اکستازی، ریتالین، مت آمفتامین و آمفتامین هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهاقان با اشاره به دلیل افزایش تلاش مسئولان کشور در برخورد با مواد و سوء مصرف مواد عنوان کرد: همه تلاش متولیان سلامت جامعه آن است که جلوی نخستین بار سوء مصرف را بگیرند به این دلیل که اگر ماده‌ای یک بار مصرف شود بین مراکز مغزی پدیده‌ای به نام ریوارد اتفاق می‌افتد که فرد برای استفاده مجدد آن ماده تحریک می‌شود، دوپامین ماده‌ای است که در اثر سوء مصرف مواد در مغز ترشح شده و افزایش آن باعث ایجاد بی دردی، شور و خوشحالی می‌شود مواد نیز بر اساس میزان ترشح دوپامین که در مغز ایجاد می‌کنند جذب و جذابیت و کشش مصرف دارند.

تنهایی مطرح کرد: انسان‌ها همواره به دنبال این بودند که راهی برای از بین بردن خستگی و افزایش بازده جسمی بیابند. بعد‌ها دارویی یافت شد که انسان پس از مصرف آن اصلا دچار خستگی نمی‌شد، این داروی امروزه پرخطرترین ماده سوء مصرفی است در دنیاست که شیشه نام دارد. پس از مشخص شدن عوارض ویرانگر شیشه و پس از کنار گذاشته شدن از چرخه تولید جهانی، شیشه و تولید آن به آشپزخانه‌های قاچاق و مخفی در شهر‌ها و روستا‌ها راه پیدا کرد و تولید شد.

وی اضافه کرد: شیشه از خانواده آمفتامین و مت آمفتامین است، حالت پس از مصرف شیشه، سرخوشی فراوانی بوده که با مصرف آن ایجاد می‌شود و این سرخوشی باعث شده که میل به مصرف این مواد زیادتر شود. عوارض مصرف شیشه، اعتیاد شدید، پرخاشگری توهم، بدبینی، احساس تکه تکه بودن بدن، وسواس‌های تکراری و … است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهاقان تبیین کرد: در واقع استفاده از مواد مخدر و روان‌گردان شاید در ابتدا و برای مدتی کوتاه احساس سرخوشی و بی‌دردی به شخص بدهد؛ اما در دراز مدت و با استفاده از این مواد، صدمات جبران ناپذیری به شخص معتاد، خانواده و جامعه وارد می‌شود که به هیچ وجه قابل جبران نخواهند بود.

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=24582

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.