یکی از مشکلات برخی کودکان ریزهخواری آنهاست؛ مرتب سر یخچال می روند، به کمدهای نگهداری مواد غذایی سرک می کشند و یا از والدینشان می خواهند که به آنها غذا یا خوراکی بدهد در حالی که اصلا گرسنه نیستند.
شاید برای پدر و مادرها این کارها خیالشان را از این بابت راحت کند که فرزندشان گرسنه نمیماند، اما باید به یاد داشته باشند که همین ریزه خواری در آینده برای سلامت آنها خطرساز خواهد شد. در این مقاله سعی داریم که شما را با فوت و فنهای مراقبت از ریزه خوای کودکان آشنا کنیم:
جلوگیری از ریزهخواری کودکان
کودکان و همچنین بزرگسالان اغلب به دلایلی غیر از رفع گرسنگی از غذا استفاده میکنند. کودکان اغلب در پاسخ به عواطف و احساسات خود غذا میخورند. اگر کودک شما همیشه گرسنه به نظر میرسد، از نکات زیر استفاده کنید تا درک بهتری از آنچه واقعا در حال وقوع است داشته باشید.
چه چیزی باعث گرسنگی میشود؟
اگر کودک شما ۳ وعده غذایی متعادل و ۱ میان وعده در روز میخورد، اما همچنان ادعا میکند که گرسنه است، ممکن است دلایل دیگری به جز گرسنگی وجود داشته باشد که او را به خوردن غذا وادار کند.
آنچه شما میتوانید انجام دهید موارد زیر است.
سوالات زیر را از خود بپرسید:
۱- آیا کودک شما گاهی در هنگام تجربه هر یک از موارد زیر دست به غذا میزند؟
کسالت، افسردگی، فشار، نا امیدی، ناامنی، تنهایی، خستگی، رنجش، خشم، خوشبختی احساساتی است که میتواند فرد را به خوردن غذای بیشتر تشویق کند.
۲- آیا کودک شما در زمانهایی غیر از وعدههای غذایی معمولی و میان وعدهها غذا میخورد؟ آیا فرزند شما در هر فرصتی ریزه خواری میکند؟
۳- آیا به کودک خود با غذا پاداش میدهید (آیا نمره ۲۰ در امتحان گاهی منجر به رفتن به بستنی فروشی میشود)؟
این میتواند به طور ناخواسته به چاقی کودک شما کمک کند.
۴- وقتی فرزندتان کارها را درست انجام میدهد، به او چه میگویید؟
کلمات تایید کننده میتوانند عزت نفس کودک را تقویت کنند. آنها همچنین میتوانند در حفظ انگیزه کودک برای ادامه تصمیم گیری صحیح برای سلامتی و وزن کمک کنند.
۵- چگونه با فرزند خود صحبت میکنید؟ آیا بیشتر منفی است؟ آیا اغلب انتقادی است؟
برای هر کسی، از جمله کودکان، ایجاد تغییرات در چنین محیطی سخت است.
اگر مشکوک هستید که کودکتان از روی کسالت غذا میخورد، ممکن است لازم باشد او را به سمت فعالیتهای دیگری هدایت کنید تا حواسش پرت شود.
آنچه شما میتوانید انجام دهید
اطمینان حاصل کنید که کودک شما ۳ وعده غذایی متعادل و ۱ میان وعده در روز میخورد. این کار از احساس گرسنگی بین وعدههای غذایی جلوگیری میکند.
به فرزندتان کمک کنید به جای غذا خوردن، کارهای دیگری را برای انجام دادن انتخاب کند، مانند:
بازی بدمینتون
لگد زدن به توپ فوتبال
نقاشی کردن یک تصویر
اسکیت روی خط
کاشتن گل در باغچه
پرواز بادبادک
پیوستن به شما برای قدم زدن در مرکز خرید (بدون توقف در فروشگاه بستنی)
میان وعدههای سالم مانند سبزیجات خام، میوه، ذرت بو داده کم روغن، سوپ سبزیجات، ژلاتین بدون شکر و میان وعدههای میوهای را ارائه دهید. تنقلاتی مانند چیپس و آب نبات کالری خالی دارند که باعث نمیشود کودک شما احساس سیری کند.
شما میان وعده را انتخاب کنید. زمانی که کودکان مجاز به انتخاب تنقلات خود هستند، اغلب انتخابهای ناسالمی انجام میدهند. با کودک خود در مورد اینکه چرا میان وعدههای سالم مهم هستند صحبت کنید. لیستی از تنقلات تهیه کنید که هم میتوانید در مورد آنها توافق کنید و هم آنها را در دسترس داشته باشید.
یاد آوردن
رابطه شما با غذا و وزن، که به دوران کودکی شما برمی گردد، میتواند بر نحوه تربیت فرزندتان تأثیر بگذارد. یکی از بزرگترین چالشهای شما این است که تعیین کنید آیا فرزندتان به دلایل درست غذا میخورد یا خیر.