به گزارش روز شنبه سیناخبر بیش از ۵۵۰ کیلوگرم گل محمدی از مزرعه آزمایشی گل محمدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان به مساحت ۴ جریب برداشت شد که از این مقدار گل، بیش از یک هزار لیتر گلاب مرغوب و درجه یک به دست آمد.
برداشت گل محمدی از مزرعه آزمایشی گل محمدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در مدت ۱۵ روز و توسط ۱۶ نفر از کارکنان این واحد دانشگاهی صورت گرفت.
گلاب، مایعی بوده که از تقطیر گل محمدی به دست میآید. فصل بهار، بهترین زمان برای چیدن گل محمدی و تهیه گلاب از آن است. گلاب، رایحه خوشی دارد و از آن در صنعت عطرسازی استفاده میشود.
گلاب، علاوه بر صنعت عطرسازی، فواید درمانی بسیاری دارد و با خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد درد، ضد تشنج، ضد برونشیت و… سرشار از ویتامین C، ویتامین E، تانن، پکتین، سیترنلول، گرانتول، استاروپنین و فنیل اتانول است.
گلاب دارای ترکیبات مفیدی مانند ترپنها، گلیکوزیدها، فلاوونوئیدها، آنتوسیانینها و… بوده و یکی از پر مصرفترین عرقیات با طبیعت گرم و معتدل و به دلیل خواص و طبیعت ویژه برای تقویت قلب، کبد، معده و اعصاب مفید است. طبیعت انواع گلابها گرم و معتدل بوده و طبع گلاب سه آتشه، دو آتشه، درجه یک، درجه دو و پسآب به ترتیب از گرمی به خنکی میرود.