دکتر مسعود امانلو دبیر کمیته کشوری تحقیقات، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نامهای به دکتر پاسالار رییس مرکز رشد استعدادهای درخشان سرکار خانم عارفه عرفان را با کسب ۱۲۴ امتیاز به عنوان پژوهشگر برجسته انتخاب کرد.
آنچه در ادامه خواهید خواند مصاحبه خبرنگار سینا خبر با این بانوی پژوهشگراست.
لطفا خودتان را معرفی کنید.
عارفه عرفان هستم. دانشجوی رتبه اول دکترای تخصصی روانشناسی و فارغ التحصیل ارشد روانشناسی بالینی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و در حال حاضر به عنوان مدرس دانشگاه و رواندرمانگر مشغول به کار هستم.
ازدواج کردید؟
بله همسرم فرهنگی و پسرم هم سال اول دانشگاه است.
دلیل انتخاب شما به عنوان پژوهشگر برجسته وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی چیست؟
بر اساس کارنامه پژوهشی، تعداد طرحهای خاتمه یافته، مقالات، پوسترها و شرکت در سخنرانیها و همایشهای ملی و بین المللی و درج چندین مقاله ایندکس شده در ژورنالهای خارجی با ۱۲۴ امتیاز به عنوان پژوهشگر برجسته در سال ۱۳۹۷ انتخاب شدم. همچنین داور بین المللی مجلات در زمینه روانشناسی و روانپزشکی هستم.
محور اصلی مقالات مورد پژوهش شما در چه رابطهای بوده است؟
بیشتر در زمینه موضوعات مرتبط با سلامت روان و رواندرمانی در اختلالات سایکوسوماتیک
دلیل اصلی شما برای انتخاب این موضوع جهت انجام پژوهش چیست؟
به خاطر اینکه رشته تحصیلیام مرتبط با سلامت روان است و از آنجایی که اختلالات روانتنی شیوع بالایی دارد، این فیلد را انتخاب کردم.
شما تا کنون چند مقاله ارائه کردهاید؟
۴۱ مقاله در مجلات و همایشها ارائه دادهام و حدود ۸ مقاله دیگر نیز در مجلات مختلف فرستادهام و در حال کارشناسی هستند.
در انجام پژوهش با چه مشکلاتی روبرو بودهاید؟
قطعا اگر بخواهیم بدون مشکل کار کنیم هنری نکردهایم. درمان بیماران همراه با اختلالات روانی و طولانی بودن درمانها مشکلات خاص خود را داردکه با احساس خوبی که بیماران بهبود یافته به ما میدهند از رنج کار میکاهد و شوق ادامه کار را به همراه دارد. به علاوه یکی از مشکلات در امر پژوهش، مشکلات مالی است که در پژوهشهایی که طرح تحقیقاتی دانشگاه بودند به مراتب کمتر بود.
الان مشغول چه کاری هستید؟
درکلینیک روانشناسی عرفان مشغول روان درمانی و در دانشگاه های آزاد شهرضا و دهاقان و دانشگاه پیام نور مشغول تدریس هستم.
موسسه عرفان چه خدمات مشاوره ای ارائه می کند؟
خدمات مشاوره ای مختلفی شامل استعدادیابی وهدایت استعدادهای برتر، مشاوره و روان درمانی کودک و نوجوان، مشاوره فردی، پیش از ازدواج، خانواده، تحصیلی وشغلی، اجرای آزمون های روانشناختی هوش، شخصیت و ازدواج، برگزاری کارگاه های تخصصی ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان روانشناسی ومشاوره و برگزاری دوره های اموزشی مهارت های زندگی و فرزند پروری ویژه عموم در این مرکز ارائه می شود که سعی کردیم از افراد با مهارت های مختلف برای ارائه خدمات استفاده کنیم.
ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت خاصی دارید، بفرمایید؟
اگر کسی به موفقیتی میرسد بی شک افرادی صادقانه به او کمک کردهاند. ابتدا از خانواده خود که با صبوری زیاد، کمرنگ بودن حضورم را تحمل کردند، سپاسگزارم.
از کمک و توجهات دکتر علیرضا یوسفی (معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) استاد و پدر معنوی خود، همچنین دکتر احمدعلی نوربالا (روانپزشک و رییس مرکز تحقیقات روانتنی بیمارستان امام خمینی تهران)، دکتر پیمان ادیبی (فوق تخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) و دکتر حمید افشار (روانپزشک و رییس مرکز تحقیقات روانتنی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) کمال تشکر و قدردانی را دارم.