• امروز : چهارشنبه - ۲۶ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 17 December - 2025
2

طرز تهیه خورشت به آلوی شهرضا

  • کد خبر : 38541
  • 26 آذر 1404 - 10:19
طرز تهیه خورشت به آلوی شهرضا
سیناخبر _ یکی از لذیذترین و خاص ترین خورش‌های پاییزی اصفهان، خورشی است که در شهرضا با رب انار ترش و خوش‌عطرش شناخته می‌شود.

ترکیب میوه‌های پاییزی در این خورش، یادآور گرمای خانه‌های قدیمی و آشپزخانه‌های مادربزرگ‌هاست؛ هر بار که بر سفره می‌نشیند، رایحه دل‌انگیزش خاطرات شیرین و لحظات صمیمی گردهمایی‌های خانوادگی را زنده می‌سازد.
امروزه این خورش نه تنها در رستوران‌های سنتی شهرضا، بلکه در مهمانی‌ها و آیین‌های باشکوهی چون جشن‌های عروسی نیز جایگاهی ویژه یافته و همچنان طعم اصیل پاییز اصفهان را به یادها می‌آورد.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ: ۳۰۰ گرم
به: ۲ عدد متوسط (خلالی یا نگینی درشت خرد شده)
آلو بخارا: ۶ تا ۸ عدد
گردو :۸ عدد
رب انار ترش: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه)
پیاز: ۱ عدد بزرگ (نگینی خرد شده)
رب گوجه یک قاشق غذا خوری
شکر یا شیره انگور یک قاشق غذا خوری
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و کمی نمک: به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
آب جوش: حدود ۲ لیوان

طرز تهیه:

پیاز را در روغن تفت بدهید تا کمی سبک شود سپس گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ گوشت برگردد.
زردچوبه فلفل را به گوشت اضافه کنید همراه با رب گوجه ، سپس آب جوش را اضافه کنید واجازه دهید گوشت با حرارت ملایم حدود ۱.۵ ساعت بپزد.

به‌ها را خرد کنید وجداگانه با کمی روغن تفت بدهید تا رنگشان طلایی شود. (در شهرضا بعضی‌ها کمی شکر هم اضافه می‌کنند تا رنگش خوشرنگ‌تر بشود.) سپس پودر دارچین رو اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.

وقتی گوشت نیم‌پز شد، آلو و گردو و به را به خورشت اضافه کنید و اجازه بدهید حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد.

بعد از ۳۰ دقیقه رب انار را به خورشت اضافه کنید در اواخر پخت خورش رو مزه کنید اگر خیلی ترش بود، یک قاشق شکر یا شیره انگور همراه با زعفران دم‌کرده به خورش اضافه کنید تا ملس شود.

بگذارید خورشت با حرارت ملایم جا بیفتد تا به‌ها نرم و سس غلیظ و خوشرنگ شود.

نکات:

اگر رب انار شهرضایی دارید حتماً ازش استفاده کنید چون هم غلیظ‌تر و هم رنگ تیره‌ی قشنگی به خورشت میدهد

می‌توانید کمی گلپر یا زعفران را بیشتر بریزید تا عطرش قوی‌تر بشود.

خورشت باید مزه‌ی ملس مایل به ترش داشته باشد .

لینک کوتاه : https://sinakhabar.ir/?p=38541

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.