به گزارش سیناخبر ورزشکاران و افرادی که به سلامتی اهمیت میدهند، این غذای سرشار از پروتئین را بسیار میپسندند. در این مطلب به شما نحوهی طرز تهیه عدسی رژیمی را به صورت گام به گام و با جزئیات کامل آموزش میدهیم.
مواد لازم
عدس ۳ فنجان
رب یا پوره گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
قارچ (اختیاری) 250 گرم
سیب زمینی (اختیاری) ۱ عدد
نمک ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
آب و روغن یا کره به مقدار کافی
طرز تهیه عدسی رژیمی
مرحله ۱: آمادهسازی و خیساندن عدس
برای طرز تهیه عدسی رژیمی ابتدا عدس را پاک میکنیم، سپس آنرا به همراه مقداری آب درون یک کاسه میریزیم و اجازه میدهیم چند ساعت خیس بخورد. اگر از عدس زودپز استفاده کنیم، نیاز به خیساندن طولانی نیست.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز
در این مرحله پیازها را پوست میگیریم و به صورت نگینی خرد میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن یا کره به آن اضافه میکنیم، سپس پیاز را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهها
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه میکنیم و تفت دادن پیاز را چند دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا عطر ادویهها خارج شود. عدس را پس از خیساندن، آبکشی میکنیم و به قابلمه میافزاییم.
مرحله ۴: پخت عدس و تنظیم حرارت
چند لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب سریع جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، حرارت زیر قابلمه را کمتر میکنیم و اجازه میدهیم عدس به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد.
مرحله ۵: اضافه کردن قارچ به عدسی
اگر عدس ما زودپز باشد، ممکن است زمان پخت آن کمتر هم باشد. در همین حین قارچها را پوست میگیریم و میشوییم، سپس به صورت ورقهای نازک خرد میکنیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه از پخت عدس، قارچ را به قابلمه میافزاییم.
مرحله ۶: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
اضافه کردن رب گوجه فرنگی اختیاری است، در صورت تمایل رب گوجه فرنگی را در یک تابه کوچک با مقدار کمی کره یا روغن تفت میدهیم تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود، سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی، به همراه نمک به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ۷: ترفند برای افزایش لعاب عدسی
اگر دوست دارید عدسی شما لعاب دار باشد، میتوانید یک سیب زمینی کوچک را در ابتدای پخت به قابلمه اضافه کنید تا بپزد، سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی، آنرا از قابلمه خارج کرده و با گوشتکوب به طور کامل له کنید.
مرحله ۸: سرو عدسی رژیمی
سیب زمینی له شده را مجددا به قابلمه بازگردانید و با عدسی مخلوط کنید. سیب زمینی را به صورت مکعبهای کوچک هم میتوانید به عدسی اضافه کنید. در نهایت عدسی رژیمی را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه آب لیمو ترش سرو میکنیم.