کد خبر : 186807 دسته : اجتماعی و فرهنگی
تاریخ انتشار : Dec 2 2019 1:02PM - 1398/09/11
0 نفر 0 نفر

آشنایی با گياهان دارویی

رزماري(اكليل كوهي)

سیناخبر- نام علمي:Rosmarinum officinalis خانواده:Lamiaceae.

رزماري(اكليل كوهي)

  به گزارش سیناخبر رزماري گياهي درختچه اي با شاخه هاي متعدد و چوبي است.

برگ هاي آن بسيار باريك با سطح بالايي سبز و سطح زيرين خاكستري وگل ها به رنگ آبي روشن  است كه در دو موقع از سال يعني ابتدا و انتها فصل رويش ظاهر مي شوند(در شرايط نيمه سرد به مدت 5/1تا2ماه در نيمه دوم اسفند و اواخر تابستان به مدت 5/1تا2ماه).

بذر هاي كوچك و سياه رنگ به مقدار زياد در سال چهارم به بعد در غلاف هاي حاصل از گل ها تشكيل مي شوند.

-عوامل محيطي:

گياه رزماري غير بومي محسوب مي شود. تحمل خوبي به كم آبي و كم و بيش به شوري دارد. رزماري به بسياري از آفت ها و بيماري ها و به تشعشع زياد خورشيد مقاوم است.

رزماري به آلودگي هوا تحمل خوبي نشان مي دهد ولي آب ايستادگي پاي بوته را تحمل نمي كند.

رزماري در زيبا سازي فضاي سبز كاربرد دارد اين گياه بسيار هرس پذير است و به فرم هاي دلخواه قابل شكل دهي است.

-كاشت: رزماري از راه بذر ، قلمه و خوابانيدن هوايي قابل تكثير است. قلمه هاي تهيه شده از ساقه هاي سال دوم يا سوم در گلخانه سرد نگهداري و به راحتي ريشه دار مي شوند.

-برداشت: برداشت اندام هوايي رزماري از سال دوم يا سوم امكان پذير است. چناچه برداشت در سال چهارم يا پنجم صورت گيرد به علت چوبي شدن ساقه ها از كيقيت محصول كاسته مي شود. برداشت آن در تابستان  انجام شده و محصول در سايه خشك مي شود.

-موارد مصرف و خواص درمانی : بایستی براساس توصیه پزشکان طب سنتی استفاده شود.

گياه رزماري ضد عفوني كننده و معرق است و به عنوان مدر مقوي معده و صفرا آور نيز معرفي شده است .

از نظر توليد عسل بسيار مهم است و در معطر كردن مواد غذايي پيتزا و خوراك و گاهي نيز اكسير جواني ناميده مي شود و تاثير آن روي آقایان بيشتر است.

تهيه و تنظيم: واحد باغباني مديريت جهاد كشاورزي شهرستان شهرضا

ارسال به دوستان
تصاویر خبر
نظرات
Designed and Powerd by Afrang